Sivut

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Juoksutapahtumiin

Ensi kesäksi olisi kiva tosiaan osallistua muutamiin juoksutapahtumiin kympeille, varttimaratoneille ja puolikkaille. En kovin usein mihinkään tapahtumiin osallistu koska olen pirun kilpailuhenkinen ja ärsyynnyn siitä, jos en pysty saavuttamaan itselleni asettamaa tavoitetta. Eli siis oma logiikkani toimii niin, etten sitten osallistu ollenkaan. :D


Tällaisista voisin ajatella valitsevani jonkun/ jotkut ensi kesäksi...

Kunnon Askel Kuopiossa 25.5.2012 Tähän tapahtumaan olen aiemmin osallistunutkin. Oli ihan kivaa silloin, siitä on kyllä jo viisi vuotta aikaa... :D Kymppi siis täällä.

Pekan kymppi ja puolikas 16.6.2012 Keiteleellä, kymppi.

Kipinä maraton 7.7.2012 Nivala, 1/4 maraton.

Kuopio Maraton 1.9.2012 puolikas. Tämäkin on tullut kokeiltua jo aiemmin.

Varala maraton Tampereella 2.9.2012 puolikas. Tämä ja Kuopio maraton ovat siis vaihtoehtoiset...



Hyvähän se on näitä suunnitella, kun en ole juuri edes juossut nyt lähiaikoina! Mutta jotenkin sitten tietää, että kun peruskunto on ok, niin kyllä niistä sitten selviää. Kun ei mulla ole koskaan mahdollisuuksia palkintosijoille ollutkaan, lähinnä kilpailuni käyn omassa päässäni. ;)

Vaikka hirveästi ei tapahtumista olekaan kokemusta, niin jotain on tullut niistäkin opittua. Ainakin että nuo kympit on joko lyhkäisiä peruslenkkejä tai sitten ne voi yrittää juosta täysillä. Ja se, että jännittää ei tarvitse eikä haittaa, vaikkei olisikaan nopea. Ja että tunne sitten maalissa on huikea. Eli toivottavasti pääsen edes vaikka kerran ensi kesänä jonkin tapahtuman huuman kokemaan.

Onko muita juoksutapahtumiin osallistumista suunnitteleva? Joko on treenit kovassa käynnissä vai oletteko mun linjoilla, että treenata ehtii vielä? Ja onko jollakulla jokin iso aika- tai matkatavoite? Tai jokin muu urheilutapahtuma tulossa?

Tulipahan monta kysymystä...

Kuvat Google-kuvahaku

11 kommenttia:

  1. No joo, ainahan sitä miettii. Kerran oon juossut puolimaratonin muutama vuosi sitten, ja sitä aikaa haluaisi kyllä parantaa. Ja tiedän, että se menisi nyt paremmin. Mutta mun polvet on vähän temppuillut viime aikoina pitkän matkan juoksuista, joten taisin sen takia unohtaa nuo maratonit viime vuonna. Mut onhan niissä 'kilpailuissa' oma tunnelmansa :) Hauskaa!

    Joten ei kun vaan! Noista tuo Kuopiomaraton olisi sinänsä aika hyvällä aikataululla, jos ei halua loskakevätsäässä juoksennella, niin ehtii kesällä sitten rauhassa juosta niitä pitempiä lenkkejä ja valmistautua esim.puolikkaalle! :)

    Minkälaista tahtia muuten juokset 10km tai puolikkaan - saako udella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tulee kyllä sellainen into lähteä parantamaan omia suorituksia, varsinkin jos on jo joskus jonkin matkan käynyt juoksemassa. Meillä on töissä innokkaita juoksijoita ja sitten siitä saa myös itselle aina intoa lisää.

      Harmi sun polvet! Ei tosiaan kannata hötkyillä pitkien matkojen suhteen sitten, koska terveys ennen kaikkea ja sitä rataa. Mut hauska jos molemmat suunnattaisiin Kuopio maratonille! :) Itse ehkä menen myös tuonne Kunnon askeleeseen kaverin kanssa, tai alustavasti oli sellainen puhe.

      Mulla on kans ajatuksena, että kesällä sitten ehtii juosta pitempää lenkkiä hyvinkin, nyt sitten niitä lyhempiä ja lähinnä juoksumatolla. En nyt ole tosiaan kamalasti juossut ja minä en ole mikään nopea juoksija... Jos lähtisin arvuuttamaan niin yrittäisin varmaan juosta pariin tuntiin (tai hieman päälle) tuon puolikkaan juosta, edellisellä kerralla meni siis kauemmin (en muista tarkkaa aikaa, kun se otti päähän silloin... :D ). Jossain vaiheessa juoksin paljon ja silloin painoin vähemmän kuin silloin kun juoksin tuon puolikkaan. Paino siis vaikuttaa tietääkseni yllättävänkin paljon noihin juoksuaikoihin, eli nyt kun olen lähellä sitä painoa missä olin kun juoksin enemmän, pitäisi tulostenkin parantua. Toivottavasti... :) Mutta siis tosiaan en ole mikään kova juoksija kyllä, se on rakas harrastus.

      Toivottavasti en huijannut pahasti tuolla mun aika-arvailulla, pitää raportoida sitten lisää kun juoksut alkaa toden teolla... :D

      Poista
    2. Hih, muakin se oma eka puolikkaan tulokseni otti päähän :) Samassa yhteydessä kun kävin siellä fysiikkatesteissä (jossa mainitsinkin blogissani), fysioterapeutti otti kantaa myös polvikipuihini ja yritti selvittää syytä siihen. Antoi paljon ohjeita, ja ainakin lupasi että kivut tulevat poistumaan - koska ongelmakohtia löydettiin! :) ei ehkä mun tarvitsekaan heittää romukoppaan pitkänmatkajuoksu-haaveita :)

      Poista
  2. Juoksemista? "I choose not to run!", niin kuin nykyään täräytän Seinfeldin sanoin. :DD Minusta ei ole edes lenkkeilijäksi. Osittain johtuu siitä, että niskani ei kestä juoksemista (ts. juoksen varmaan väärässä asennossa hartiat jäykkänä), mutta olen varmaan vain laiskakin ja asia ei kiinnosta. En ole tosin ikinä ollut kestävyysjuoksija, pikamatkat sen sijaan menivät ennen paremmin.

    Tsemppiä sinulle treenaamiseen! Juokse minunkin puolestani. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee, juoksemattomuus on hyvä valinta sekin! Ei kaikkien tarvitse samoista lajeista pitää ja kyllästyttää se juokseminen välillä minuakin. :D

      Jospa ehtisin treenailun tässä pian kunnolla aloittaa, sitten juoksen varmasti (tai ainakin melko varmasti) molempien puolesta! :D

      Poista
  3. mä aion ekaa kertaa ikinä osallistua toukokuussa kympille.. olen ollut aina vaan lenkkeilijä ja sit tietty pikajuoksia, pituushyppääjä :D joten mielenkiintoista nähdä saavutanko tavoitteeni kympin suhteen :)

    mulla ei tosin ole mitään hajua miten pitkälle matkalle treenataan.. sekin ehkä voi vähän vaikeuttaa tätä projektia :D

    toisen jonkun kisan olen ajatellut syksylle, mutta se on vielä suuuuuri kysymysmerkki, varmaan pitkälti toi toukokuun koitos määrää sen mitä seuraavaksi tapahtuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hienoa että olet menossa kympille, taisin siitä lukeakin blogistasi! :) Ja uskon että kymmpi menee hyvin. Millainen tavoite sinulla on sille, jos saa udella?

      Netistä löytyy hyviä ohjeita muuten pitkällekin matkalle treenaamiseen. Esim täältä: http://www.seponkotisivut.com/ohjelmapuolikas.php
      Oma vinkki on että omat sykerajat kannattaa selvittää ja hankkia sykemittari; tulee juostua oikeasti sitä vauhtia, mitä pitääkin. Usein peruskestävyyslenkit tehdään aivan liian kovalla tahdilla. Niiden pitää oikeastikin tuntua kevyiltä ja se tuntui ainakin musta aluksi oudolle; voiko juoksu olla kevyttä JA tehokasta? Pakko se oli uskoa kuitenkin.

      Ja jos nyt jo olet tosiaan treenin aloittanut, varmasti olet vaikka mille matkalle valmis syksyllä, vaikka maratonille. :)

      Poista
    2. Tavoite on että aika jäisi alle tunnin :) En sen kummemmin ole miettinyt, itsessään kun tuo pitkä matka on mulle jo haaste, kun ne mun matkat on ollut 100-200m :D

      Joo no mulla on sykemittari ja ne arviot iän ja painon sun muun perusteella sykkeistä, mutta miten ne sitten voi prikulleen selvittää?? :D Mä kans alkuun juoksin aina ihan liian kovaa ja sit ei jaksanut kun ehkä 30min mutta kun oppi sen että ei oo pakko juosta täysiä niin sain heti paljon lisää mittaa lenkeille. Se oli hankalaa, kun on taustaltaan pikajuoksija-hyppääjä :D

      Poista
    3. Varmasti on outoa juosta pitkää matkaa jos on tottunut räjähtävämpään menoon. :) Mä sain tarkat arviot noista sykerajoista kun olin maratonkoulussa. Siellä tehtiin testijuoksut ja otettiin samalla laktaattipitoisuudet verestä ja niiden avulla määriteltiin nuo arvot. Noita testejä varmaan tehdään muutenkin kyllä. Mutta se oli kyllä paras juttu mulle toi sykerajojen määritys, ihan kuin olisi uusi maailma auennut. :D

      Poista
  4. ois kyllä kiva osallistua kuopion tapahtumiin, mutta aina unohdan ne. ja varmaan pitäis enemmän treenata juoksua..ei taida pelkkä salitreeni riittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt laita kalenteriin äkkiä ylös niin et unohda! :D Mut joo, pitää vähän ehtiä juoksemaankin välillä, mutta lyhyet matkat voi mennä sisullakin loppuun. :)

      Poista

Kiitos kun ilostutat päivääni kommentillasi. :)