Sivut

torstai 15. maaliskuuta 2012

Hääinspiraatiota

Välillä aina suunnittelen hääjuttuja, siis silloin kun en istu nenä kiinni blogeissa tai kirjoissa. Tai en ole töissä (miten se tulikaan vikana...). Meidän häät tulevat olemaan rennolla kädellä tehdyt, siis hieman sellaiset boheemit kesähäät, jos joillain sanoilla pitäisi asiaa kuvailla. Hääpaikka antaa tähän hyvät puitteet, sillä kyseessä on juurikin kaunis ja arvokaskin paikka, mutta sitten sellainen, että sen ympäristö on rento. Ja juhlapaikka on kuitenkin muunneltavissa rennon romanttiseksi, kuten myös sitten hieman hienommaksi, kuka sellaisesta pitää. Keräilen itselleni aina välillä inspiraatiokuvia Style me prettyn sivuilta, mistä seuraavat kuvat ovatkin.






Suunnitelmissani ei ole tehdä juurikaan askarteluja tuonne. Ehkä joitain kylttejä seinille ja toki istumapaikkaohjeet jne. Vaikka askartelusta pidänkin, eivät perinteiset hääaskartelut ole meidän tyyliä. Muutenkaan en ole niin perinteiden perään, varmaankaan kovin montaa perinteistä juttua ei tulla meidän häissämme näkemään. Tämä ei ole mikään tietoinen päätös vaan huomasin vain, etten ole edes tietoinen, mitä perinteitä häissä oikeastaan on ja että hääpäivän ja juhlan aikataulut on melkein valmiiksi suunniteltu jo ilman noita perinteitäkin. Ohjelmassa on ainakin bändi, valokuvausta photo booth -tyyliin ja jokin koko porukan yhteinen ohjelma. Lapsivieraillekin ajattelin jotain kehitellä.




Ja ehkäpä arvaattekin, mitä värejä häissämme tulee olemaan... Kyllä vain, keltaista, valkoista ja sinistä tehosteena. Sinisen sävy on tumma, melkein violetti ja sitä aion käyttää säästeliäästi. Ikeasta on jo suunnitelmissa ostaa lasijuttuja ja kaikki läheisten kaapit käyn läpi haaliakseni lasikippoja ja kuppeja herkkupöytää varten. Seuraavaksi suunnitelmissa on vuorossa kaaso - bestaman -palaveri ja kutsujen sekä infokirjeen ideointi yhdessä. Kutsut meinasin tilata nekin netin kautta, askarteluun ei ole nyt aikaa tässäkään asiassa. Eikä hermoja. ;) Netin kautta tulevat edulliseksikin vielä, askartelutarpeisiin kun saa kulutettua euron jos toisenkin.

Sellaista kuuluu häärintamalle tällä erää.

Mille vaikuttaa hääsuunnitelmat? Onko vinkkejä antaa siitä, mitä ei missään nimessä kannata tehdä? Tai mikä toimi todella hyvin omissa häissäsi tai jos olit häissä vieraana?

10 kommenttia:

  1. Kuullostaa kyllä todella hienolta! Ja ihania kuvia olet keräillyt :) päivästäsi tulee kyllä varmasti ikimuistoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Mun mielestä kans noi kuvat on tosi kauniita. Ja ihan odotan kyllä että pääsee sitten nauttimaan kaikesta ihanasta tuona päivänä. :)

      Poista
  2. Voi, osaisipa antaa jotain yleispätevyyksiä, mutta jokainen taitaa tehdä omalla tyylillään... Meidän häät olivat mielestäni liian isot - mutta sen siitä saa kun nai pohjalaisen ;)

    Tsemppiä suunnitelmiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, jokainen tekee tyylillään. :) Joitain hyviä vinkkejä olen saanut kavereilta, jotka ovat toimineet häissä kaasoina, siis ihan sellasia, että mitä ei missään nimessä kannattaisi tehdä. :)

      Ja kiitos tsempityksistä. :)

      Poista
  3. Oi, tuo photo booth-tyylinen valokuvaus kuulostaa tosi kivalta! Itse ainakin mielummin saisin häistä muistoksi (siis vieraan näkökulmasta) pari hauskaa kuvaa kuin jotain hääkarkkeja tms. En ole hirveän monissa häissä ollut, mutta niissä muutamissa missä olen pyörähtänyt, yksi asia on jäänyt vaivaamaan: valaistus. Monesti kaikki muu on ollut viimeisen päälle mietittyä, mutta sitten illan pimennyttyä on iskettu loisteputkivalot kattoon palamaan, mikä on mielestäni vesittänyt kyllä kaikki sävy sävyyn matchatut liinat ja servetit. Itse ainakin säästäisin muussa mutta panostaisin kauniiseen valaistukseen! Kauniita pallon muotoisia paperivalaisimia katto täynnä, lämpimät spotit jne, you name it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun mielestä photo booth toimii just siksi, että vieraat saa kivan muiston myös. Me ei varmaan löydetä polaroid kameraa mistään, mutta ajattelin sitten, että kuvia saa teetettyä kaikille edullisesti ja sitten ne voi laittaa kiitoskorttien mukana postiin. :)

      Toi valojuttu olikin hyvä vinkki! Ehkä pitää alkaa katsella 'sillä silmällä' kaikkia puutarha valoja, kohta niitä varmaan tulee kauppoihin. Ja muutama kynttilälyhtykin menee varmasti hyvin. Sellaiset pallolamput katossa olisi mun mielestä kyllä parhaat....

      Poista
  4. Eipä sitä kai osaa muuta vinkkiä antaa, kun suunnitella juuri oman fiiliksen ja oman itsensä näköiset häät. Mitään ei kannata 'perinteen vuoksi' tehdä, vaan tehdä kuten itse haluaa - kuten näemmä ymmärsin että myös teette.

    Olen ollut monissa häissä, ja vaikka alkuun toki kiinnittääkin ehkä sisustuksiin ja koristeluun huomion, loppufiilis on kuitenkin kiinni hääparista. Jos hääpari on rentoutunut, sosiaalinen, iloinen ja naurava, se fiilis tarttuu koko hääväkeenkin. Ja illan pimetessä kyllä unohtaa, että millaiset hääkarkit ja pöytäkoristeet on oikein ollut.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että omannäköistä pitää olla. Ja meille se tunnelma onkin tärkein, se, että kaikilla on kivaa ja hyvä olla. Ja että kaikki saisivat nauttia mukavasta päivästä, ilman turhaa stressiä. Mulle koristeet ei tosiaan ole kovin tärkeitä, mielelläni otan pöytiin vain kukkia, joita voi vaikka lahjoittaa vieraille mukaan otettavaksi, kun lähtevät. :) En ole itse koskaan ymmärtänyt hääkarkkien päälle ja siksi meillä tuleekin sitten sellainen sipsi/ karkkipöytä vain. :D

      Poista
    2. Ja hei, tänään töihin matkalla mietin tätä kysymystä. Ainut asia, mikä on jäänyt hieman harmittamaan on 'panostus valokuvaukseen'. Hääpaikalla meillä oli tosi hyvä valokuvaajaystäväni, ja hän onnistui tallentamaan ihania hetkiä ja tunnelmia.

      Mutta näin jälkikäteen olisin panostanut myös niihin 'studiokuviin' - tai oikeastaan luontokuviin. Joidenkin hääkuvat on niin upeita, että harmittaa ihan ettei käytetty sitä luontokuvamahdollisuutta. Se on oikeastaan ainut asia, mikä on näin jälkikäteen jäänyt harmittamaan.

      Poista
    3. Tuo on hyvä pointti ja mietittiin sitä paljon myöskin että miten kuvaukset hoidetaan sitten. Ollaan varattukin sitten kuvaukset ennen kirkkoa luonnon helmassa ja sitten kaveri ottaa kuvia juhlapaikalla ja kirkossa. Odotan tosi innolla ammattikuvaajan ottamia kuvia, meinattiin antaa melko vapaat kädet, koska mielellään otetaan jotain vähän erikoisempaakin. Mietin jo puolitosissani, että kiivettäis hääkamppeissa meidän lemppari luontopolulle ja sen maisemiin, mut taitaa jäädä välistä niissä kamppeissa. :D Kyllähän tuolle kuvaukselle tulee hintaa, mutta toivottavasti jää myös kauniita muistoja kuvien muodossa. Ja säästetään sitten vaikka jossain muussa (hih, meidän tapauksessa niissä hääkarkeissa ja nimikirjain serveteissä vaikka). Ja muutenkin kaikki kivat tunnelmakuvat ja muut on parhaita ja toivottavasti meidänkin häistä saadaan niitä tallennettua myös. :)

      Poista

Kiitos kun ilostutat päivääni kommentillasi. :)