Sivut

lauantai 4. helmikuuta 2012

Jo saa riittää!

Pakkanen nimittäin. Mun puolesta. Talvi on ihan jees ja ulkona on kaunista mutta ei näitä pakkasia enää jaksa. Jos et siis jaksa lukea marmatusta säästä (jolle kukaan ei valituksesta huolimatta voi mitään) suosittelen skippaamaan. ;) Seuraavat sisältää melkoista pienten asioiden liioittelua!

Ensinnäkin meillä on töissä koko ajan kylmä. Rakennus on kyllä ihan moderni, mutta jostain syystä sinne on asennettu ilmastoinnin kautta sellainen lämpötila, joka on aina liian kylmä. Siis kesällä ja talvella. Ja talvella vielä vähän vetääkin ikkunoista. HYRRRR! On meillä kotonakin kylmä ja varaavatakka lämpiää joka päivä. Tai siis mies lämmittää, auta armias kun se on ollut pari päivää nytkin työreissulla niin meinattiin koiran kanssa jäätyä kotiin, kun en ehtinyt alkaa itse takkaa lämmittämään (ja rehellisyyden nimissä en ole tänä talvena sitä itse kertaakaan lämmittänyt, joten taidotkaan ei ole ne parhaimmat).


Toisekseen autojen kanssa taistelu. Minulla on lämpöpaikka autolle töissä, mikä tarkoittaa että minun pitää sitten kuskata miestä, vaikka tosiasiassa meidän aikataulut menisi niin, että minä jään töistä suoraan kouluun.... Ihan hirveä härdelli, kun ilman autoakaan ei voida liikkua tavaramäärän ja koiran takia. Työpaikankin autot ovat jatkuvasti jäässä eikä kukaan (no en minäkään) saa ostetuksi niiden pistokkeisiin termostaattia, jolloin ne lämpiäisivät valmiiksi. Siinäpä sitten kiireessä ne lämpöön tunniksi, mikä on kyllä ihan  liian vähän.

Ja ehkä suurin ärsytys. Vaatteet. Mitkään vaatteet eivät tunnu kivoilta tai edes tarpeeksi lämpimiltä noihin keleihin. Jos pitäisikin vain mennä autolle ja autolta töihin, niin olisi helpompaa pukeutua. Mutta kun on pakko kävellä ainakin jonkin matkaa päivittäin, niin tarvitsee sitä lämmintä vaatetta. Oman vaatekaapin rajallisuus tulee äkkiä esiin: minulla ei ole lämpimiä siistejä vaatteita, siis sellaisia, joita oikeasti haluaisin käyttää töissä. Joka päivä on huono vaatepäivä. Tiedättekö sen tunteen, kun on koko päivän epämukava olla niissä vaatteissa, jotka aamulla valitsi päälleen. Mulla tämä tunne on kestänyt koko pakkasten ajan. No eipä näy sinä aikana täällä ainakaan vaatepostauksia. ;)



Niin ja koiran kanssa lenkkeily sitten. Se on haastavaa kyllä näillä keleillä, kun itseä paleltaa, koiraa ei. Paitsi tassuja aristaa se verran, että vähän pitää ylhäällä jos teloo sitä kovaan jääkikkareeseen. Eli koiraparka ei saa tarpeeksi liikuntaa näillä keleillä ja se harmittaa. Postauksen kuvat tältä viikolta kun lenkiltä koiran kanssa. Ja meidän koira ei siis ole ylipainoinen, vaan sillä on oikeasti noin paksu turkki. :)

Siinäpä oli valitusta lauantaiaamuun. Kirjoitettuani nuo ärsytys helpotti kummasti. Pitää olla iloinen siitä, että omat ärsytyksen kohteet ovat noin pieniä. Ehkä pitäisi kirjoittaa vastapainoksi jonkinlainen viikon parhaat asiat -lista. :)

Pakkasrikasta lauantaita teille!

Ps. Millaisia ajatuksia pakkanen herättää teissä?

4 kommenttia:

  1. Veit sanat suustani! Töissä ja kotona on kylmä, koirien kaa ei voi tehdä ku pyrähdyksiä ulkona! Vaatetus on hanurista ja epämukavaa kerrospukeutumista, silti kylmä. Iho kuivuu. En tykkää!! Tule kesä jo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa yhdessä yritetään mielenvoimalla saada pakkaset väistymään ja kesän tulemaan nopeammin. :) Onneksi ensi viikoksi on luvattu vähän vähemmän pakkasta, nytkin ulkona taas -30.

      Poista
  2. Hihii, minä en ole vielä tympääntynyt talveen :)

    Nautin auringon täyteisistä päivistä. Kun lähden koiran kanssa lenkille toppaan itseni niin että ei palele, on ihanaa liikkua ulkona kun siellä ei ole juuri ketään, on ihan hiljaista ja sitten kun tulee kotiin tulee ihana lämpöaalto :)

    Tosin 30min kauempaa ei oikein voida ulkoilla kun tuo hauva alkaa nostella siinä vaiheessa kinttujaan että palelee :)

    Suloisen näköinen haukku sinulla :) Ja tommonen viikon kivat jutut postaus ei ois pöllömpi idea :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä että osaat ottaa irti kaiken tästäkin säästä. :) Totta puhuakseni pidän itsekin yleensä juuri noista mainitsemistasi syistä talvesta ja pakkasesta, mutta aika aikansa kutakin. Aamuisin olisi niin mukava kävellä töihin, mutta se ei ole näillä keleillä mahdollista.

      Meidän koiruli kiittää (ja omistaja :) ), söpöläinen se onkin. :)

      Pitääkin kyllä toteuttaa tuo viikon kivat jutut, jäi itselläkin mieleen kaihertamaan, vaikka ihan hatusta ajatuksen heitin.

      Poista

Kiitos kun ilostutat päivääni kommentillasi. :)