Sivut

perjantai 10. helmikuuta 2012

Ennakkoluuloja poistamassa

Kirjoittelin tätä postausta jo aiemmin valmiiksi, joten se tulee ajastettuna.

Pääasiassa en ole mitenkään ennakkoluuloinen ihminen, mutta muutama ennakkoluulo tuntuu sisäänrakennetulta. Näistä yksi on epäluulo Yhdysvaltoja ja kaikkia yhdysvaltalaisia kohtaan. Olen, myönnettäköön, yleistänyt ja ajatellut (kärjistetysti) kaikkien jenkkien olevan pinnallisia, materialisteja, kulutushulluja, planeetan tuhoajia ja ties mitä. Niin kuin itse olisin parempi. Tai tuntisin ihan joka ikisen jenkin (joita on vain noin 310 miljoonaa) ja voisin siksi sanoa heistä kaikista jotain.

Viime kesän reissu jenkkilään ei suoraan poistanut ennakkoluulojani, mutta avasi kyllä silti silmiäni paljon. Kulutusjuhlaahan siellä elämä on ja energiaa tuhlataan aivan mielettömät määrät. Mutta ihmismassatkin ovat aivan käsittämättömät ja olisi mahdoton laittaa kaikki yksilöt samaan kategoriaan toistensa kanssa. Siksi olenkin ihan tietoisesti etsinyt luettavakseni ihan tavallisten amerikkalaisten blogeja ja yllätys yllätys, olen pitänyt niistä kovasti! Moni blogi on sellainen, joita lukiessa nauraa ihan ääneen oivaltaville jutuille, toisissa on paljon asiallistakin asiaa ja joitakin on hauska seurata ihan vain siksi, että näkee miten muualla eletään. Etsin jatkuvasti uusiakin blogeja luettavakseni, mutta tässä teille vinkkinä muutama, jos satutte innostumaan.

Yhteistä näille blogeille on se, että niissä on keskitytty liikuntaan ja osassa myös ruokaan. Kirjoittajat ovat nuoria tai nuorehkoja naisia, suunnilleen itseni ikäisiä, hieman nuorempia tai vanhempia. Yllättävän moni on myös naimisissa. Tai tiedä häntä onko se yllättävää, mutta minut yllätti se tapa, miten parisuhde tuodaan blogeissa esiin. Moni blogaaja on myös uskonnollinen ja tuo sitäkin esiin kirjoituksissaan aina välillä. On mormonia ja kristittyä. Mielenkiintoista siis, olen itse ollut aina kiinnostunut erilaisista uskonnoista ja niiden kulttuurisesta ilmentymisestä. Blogaajat kirjoittavat pääsääntöisesti positiivisesti, mutta vaikeitakin aiheita sivutaan. Kaikki ei ole vain kuorta, vaan vaikeatkin asiat nostetaan pöydälle.

Adrian kirjoittaa blogissaan My 26.2 mile long journey -ensimmäiselle maratonille treenamisestaan ja painonpudotuksestaan sekä terveellisen ruokasuhteen löytämisestä. Adrian kirjoittaa avoimesti onnistumisistaan ja ongelmistaan, vaikka se ei aina tunnu helpolta. Hän myös varoittaa siitä, että laihdutus saattaa mennä liian pitkälle, kuten hänelläkin aluksi. Itse pidän Adrianin tavasta kirjoittaa asioista ja tsempata muita. Olen lukenut hänen blogiaan jo jonkin aikaa ja on ollut hauska nähdä sen kasvaminen.

Hungry Runner Girl, eli Janae, on 25-vuotias opettaja Utahista. Hän juoksee ja syö, kuten blogin nimikin kertoo. Eli paljon on juttua treeneistä ja ruoasta, mutta myös muusta, kuten perheestä ja hänen miehestään. Kirjoitustyyli on kivan positiivinen ja hauska, suosittelen. Tosin aina kun tätä lukee, tulee nälkä!



Skinny Runner -blogi on minulle melko uusi tuttavuus, mutta loistava sellainen! Kirjoittaja ei ota itseään liian vakavasti, mutta kertoo kuitenkin myös ihan oikeatakin asiaa välillä, tai ehkä aika useinkin.



Not so domesticated -blogia kirjoittelee 28-vuotias Kristen, joka on lähiaikoina mennyt naimisiin ja kertoilee sitten elämästään miehensä kanssa. Hän ei kertomansa mukaan ole mikään kodinhengetär, mutta yrittää kuitenkin. Hän on opiskellut psykologiaa ja työskennellyt koulussa. Blogissa on pariskunnan elämään monelta kantilta, treeniä, ruokaa, arkea.


Ash & Diz -blogi on myös melko uusi seurattavien listalla. Tätä luen ihan silkasta uteliaisuudesta, sillä kirjoittaja Ashley on Hungry runner girl -blogin kirjoittajan kaveri. Öh, no en siis siksi lue tätä (ainakaan pelkästään), vaan satuin löytämään blogin siksi ja haluan tutustua tähänkin blogiin josko se olisi saman tyyppinen kun tuo HRG.


Colorado Gal taas kirjoittelee elämästään Coloradossa. On tosi inspiroivaa lukea aktiivisen ihmisen elämästä ja tekemisistä; voisin itse lähteä moneen juttuun mukaan, joissa kirjoittaja on! Kateeksi käy monesti, mutta mikäpä estäisi minua suuntaamasta samoihin juttuihin?


Ja sitten vielä kaikkein uusin tuttavuus, eli My food and fitness diaries -blogi. Vielä en osaa sanoa paljoakaan tästä, mutta kivalle vaikuttaa! :)

Mielelläni etsin aina uusia blogeja luettavaksi, sillä aina on hienoa lukea muiden tavasta elävää ja ottaa siitä itselleenkin oppia. Jospa muutkin löytävät näistä uusia seurattavia. Ehkäpä yritän etsiä itselleni myös muun maalaisia blogeja luettavakseni. Kivoista blogeista otetaan vinkkejä vastaan!

Ainiin, lainasin kuvat blogeista suoraan, linkit löytyvät kuvien alta. 

2 kommenttia:

  1. Ennakkoluulot kuulostavat tutulta juurikin jenkkiläisiä kohtaan. Onneksi useampikin luulo tipahti viime syksyisellä Californian reissulla harteiltani ja jäi usa:n kamaralle. Oli ilo nähdä heidän positiivisuus ja iloisuus. Ja mitä sitten, vaikka se olisikin teennäistä. Mielestäni ystävällinen ele kaupassa, jenkkihymy tai "smalltalk" piristi vain päivää.. suomalaisilta olisi siinä paljon opittavaa.

    Mutta varsin hauska idea lukea muunmaalaisia blogeja, en ole tullut edes ajatelleeksi. Kiva olisi päästä hieman oppimaan minkälaista elämää he elävät.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aivan samanlainen kokemus kuin sulla; matka usaan hälvensi tosiaan monia ennakkoluuloja. Juurikin se positiivisuus, ystävällisyys, hymyily... Se että kaikkea oli kaikkialla (sitä materiaakin), oli rentoa elämänmenoa... Tosiaan olisi paljon opittavaa ja hieman haaveilenkin, josko pääsisin tuonne hetkeksi töihin tai opiskelemaan. Voi olla, että jotkin asiat alkaisivat ärsyttää pidemmän päälle, mutta kahdessa viikossa ehti niin kivasti tottua siihen positiivisuuteen, että sitä jäi ikävä.

      Nuo blogit on kyllä kivoja, joita vinkkailin, juurikin liikuntaan ja terveyteen keskittyviä. Itseasiassa juoksublogeja oikeastaan lähinnä. Olisi kiva lukea jotain ihan erilaista vielä, ehkäpä otan haasteeksi. :)

      Poista

Kiitos kun ilostutat päivääni kommentillasi. :)